MAKE BELIEVE FRIENDS – MAKE BELIEVE FRIENDS

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
 
 

De vanuit Los Angeles, Californië opererende rockformatie ‘Make Believe Friends’ maakt het ons als muziekrecensent niet echt gemakkelijk want ze zijn in de rockwereld ook nog gekend onder de bandnamen ‘Lunden Reign’ en ‘Heart Of Blonde’. Finaal gaat het echter steeds over twee dezelfde rockchicks met gitariste Laura Espinoza en leadzangeres Mindy Milburn die samen ook zorgen voor het songschrijven. Deze groep wordt vervolledigd met leadgitarist Enrique Garcia en Logan Miles Nix op drums, terwijl Michaela Metivier backing vocals verzorgt.

Op hun nieuwe plaat die eveneens “Make Believe Friends” heet brengen ze acht zelfgecomponeerde stevige rocksongs en powerpop-nummers naast één cover van de op de tweede video te beluisteren song “Rapture”, de hit van Debbie Harry & ‘Blondie’ uit hun vijfde album “Autoamerican” van 1980. Deze twee dames vormen naast hun ‘Make Believe Friends’- en ‘Lunden Reign’-werk ook een ‘Blondie’-tributeband die ‘Heart Of Blonde’ heet en waar ze alle hits uit de jaren ’70 en ’80 van deze New Yorkse rockgroep op hun eigen wijze coveren.

Niet alle nummers op deze plaat kunnen ons even hard boeien omdat ze niet altijd vernieuwend zijn en omdat er soms ook wel wat schort aan de kwaliteit van de vocale performance. Van de acht eigen nummers vinden we de songs “Scream”, het samen met rockzangeres Dale Bozzio van de band ‘Missing Persons’ gezongen “Somewhere There Forever” en gitaarrocker en ‘Blondie’-soundalike “The Truth” (zie 1e video) de beste tracks.

Bij enkele rocknummers horen we ook wel enige gelijkenissen met het seventies- en eighties-werk van de zussen Wilson van de formatie ‘Heart’ uit Seattle. De twee tragere rockballads aan het einde van deze plaat zijn “Follow Me To The Sun” en de pianoballad “An Act Of Love”. Ze tonen aan dat deze twee dames eigenlijk beter in het gehoor liggen als ze de harde gitaarklanken achterwege laten.

(valsam)